8 leggyakoribb téma

Zabdarás káposztatekercs

557
HOZZÁSZÓLÁS:
Zabdarás káposztatekercs

Cook Time: 1 hour, 30 minutes

Fat per serving: 14 g

Carbs per serving: 22 g

Protein per serving: 11 g

Zabdarás káposztatekercs

Zabdarás káposztatekercs

Ingredients

  • 6 személyre
  • 4 evőkanál olaj
  • 100 g zabdara
  • 1 / 2 l zöldségalaplé
  • 600 g paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-1 csokor metélőhagyma és petrezselyemzöld
  • 150 g sovány túró
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szárított oregano
  • 1 tojás
  • só; fekete bors
  • 1 fehér fejes káposzta (kb: 1kg)
  • 100 g 20% zsírtartalmú tejföl

Instructions

  1. A tekercs töltelékéhez felhevítünk 1 evőkanál olajat, ebben pirítjuk meg kevergetve a zabdarát. A zöldségalaplé egyharmadával felöntjük, felforraljuk és lefedve alacsony hőfokon 15 percig főzzük. Ezután további 15 percig a kikapcsolt főzőlapon lefedve duzzadni hagyjuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, kocsányát közben eltávolítjuk. A meghámozott hagymát összevágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a felét a zabkásához adjuk, a maradékot a tekercsek megszórásához félretesszük egy tányérra.
  3. A zabkását a paradicsom egyharmadával, valamint a túróval, a szójaszósszal, az oreganóval, a tojással, a sóval és a borssal jól elkeverjük.
  4. Felforralunk 2 l vizet.
  5. A káposztát megtisztítjuk, a fonnyadt külső leveleket eltávolítjuk, a torzsát kivágjuk. A káposztafejet zubogó vízbe 5-6 percig forraljuk, amíg a külső levelek annyira meg nem puhulnak, hogy leválaszthatók és feltekerhetők legyenek. A káposztát kivesszük a vízből és leválasztunk belőle 12 db levele.
  6. A Káposzta fejet visszatesszük a forró vízbe, és további 5 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük, kettévágjuk,majd kivágjuk a torzsa maradékát. A káposztát apróra vágjuk, és belekeverjük a zabkásába.
  7. A leválasztott káposztaleveleket vastag ereit laposra vágjuk. Hat nagyobb levelet Egymás mellé kiterítünk a munkalapra, a többi hatot ezekre helyezzük rá.
  8. A zabkásás elosztjuk a káposztaleveleken, a leveleket oldalról behajtjuk, és roládként feltekerjük,majd konyhai cérnával körbetekerjük.
  9. 3 Evőkanál olajat felhevítünk, és ebben a káposztatekercseket közepes hőfokon minden oldalról megpirítjuk. Hozzáadjuk ezután a maradék zöldségalaplét és a megmaradt paradicsomot. A káposztatekercseket fedő alatt, alacsony hőmérsékleten mintegy 30 percig poroljuk.
  10. Egy mély tálat előmelegítünk és a tányérokkal együtt. A tekercseket melegen tartjuk a tálban. A tejfölt belekeverjük a párolásra szolgáló lébe, majd a mártást magas hőfokon krémesre főzzük.
  11. A káposztatekercseket a mártással együtt tányérokra adagoljuk, végül megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.
http://eletmodvaltas.veganostra.hu/zabdaras-kaposztatekercs/
557
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

70
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]