8 leggyakoribb téma

Tavaszi tekercsek kínai dippel

594
HOZZÁSZÓLÁS:
Tavaszi tekercsek kínai dippel

Total Time: 1 hour

Fat per serving: 56 g

Carbs per serving: 30 g

Protein per serving: 10 g

Ingredients

  • 4 személyre
  • A kínai diphez:
  • 1 hüvelykujjnyi méretű friss gyömbérgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál száraz sherry
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál méz
  • 6 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál földimogyoró-olaj
  • A tavaszi tekercshez
  • 12 lap mélyhűtött tavaszi tekercstészta
  • 1 vékony póréhagyma
  • 1 kis karalábé
  • 1 közepes sárgarépa
  • 3 mangold- vagy kínai kellevél
  • 100 g szójacsíra
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál ötfűszer-keverék
  • frissen őrölt fehér bors
  • 1 tojásfehérje
  • olaj vagy növényi zsiradék a sütéshez

Instructions

  1. A kínai diphez a gyömbért a burgonyához hasonló módon hámozzuk meg kis késsel, majd zöldségreszelőn finomra reszeljük, vagy késsel apróra vagdaljuk. A fokhagyma héját lehúzzuk, és a húsát kevés sóval szétnyomkodjuk.
  2. Mindkét hozzávalót jól elkeverjük a sherryvel, citromlével, szójaszósszal, mézzel és a kétféle olajjal. A dipet lefedve szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg a tavaszi tekercsek el nem készülnek.
  3. A tavaszi tekercsekhez való mélyhűtött tésztalapokat felengedjük.
  4. A póréhagymát meg tisztítjuk,megmossuk, és az összes lédús zöld részével együtt kb. 4 cm hosszúságúra daraboljuk, amit aztán hosszában vékony csíkokra vágunk. A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és kb. 4 cm hosszú, vékony darabokra vágjuk. A mangoldot vagy a kínai kelt megmossuk, és szárazra törölgetjük. A vastag ereket kivágjuk, és vékony csíkokat készítünk belőlük. A leveleket durvára összevágjuk. A szójacsírát hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, szárazra törölgetjük és apróra vágjuk.
  5. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk. Az összevágott zöldséget, a szójacsírát és a petrezselymet nagy lángon ebben pirítjuk állandó keverés mellett két percig. Szójaszósszal, öt fűszerkeverékkel, sóval és nagyobb csipetnyi borssal ízesítjük. Tányérra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A sütőt a tekercsek melegen tartásához 50 °C-ra (1-es gázfokozat) kapcsoljuk.
  7. A munkalapra kiterítünk egy tésztalapot, és a zöldséget kb. 12 cm hosszú csíkban kissé a lap közepe alatt elosztjuk. A peremeket felvert tojásfehérjével megkenjük, hogy feltekeréskor és ütéskor egyben maradjon a tekercs. Ugyanígy töltjük meg a többi tésztalapot is.
  8. A lapokat jobbról és balról ráhajtjuk a töltelékre, majd az egyik hosszanti oldallal lefedjük a zöldségeket. A tésztalapot a lehető legszorosabban tekerjük fel, majd a két szélén jól benyomkodjuk.
  9. Az olajat magas falú serpenyőben vagy fritőzben felmelegítjük. Akkor elég forró, ha zsiradékba mártott fakanál nyele mellett nem törnek a felszínre buborékok.
  10. A tavaszi tekercseket adagonként mintegy 3 percig aranybarnára és ropogósra sütjük benne, közben egyszer megfordítjuk. A kisült tekercseket szedőkanállal kiemeljük, és vastag konyhai
  11. papírtörlőn lecsepegtetjük.
  12. A tavaszi tekercseket nagy lapos tálra helyezzük, az előmelegített sütőben melegen tartjuk, amíg az összes tekercs el nem készül. Lehetőleg minél forróbban és a dippel együtt szolgáljuk fel.
http://eletmodvaltas.veganostra.hu/tavaszi-tekercsek-kinai-dippel/
594
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

188
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]