8 leggyakoribb téma

Mire jó a barna rizs?

604
HOZZÁSZÓLÁS:

A rizs a búza után az emberiség legfontosabb és leggyakrabban fogyasztott növényi tápláléka. Több mint 400 fajtája ismert.

A fényezett (hántolt) és fényezetlen (hántolatlan) rizs között az a különbség, hogy a hántolatlan, barna rizsnek magasabb a rost-, korpa-, aminosav-, vitamintartalma, mint a fényezettnek, azaz a táplálkozás-élettani jelentősége jóval nagyobb.

Táplálkozási érték szempontjából az úgynevezett barna, hántolatlan rizs az egyik legértékesebb gabonaféle

Nagyon magas a rost-, komplex szénhidrát- és a B-vitamin-tartalma. Ennek oka, hogy a külső héjában, az ún. rizskorpában egy oryzanol nevű vegyület található (amelynek igen fontos szerepe van a vér koleszterinjének csökkentésében).

A szakemberek a szívvédő táplálékok között tartják számon.

Magas rosttartalmának köszönhetően jól hat a bélműködésre, közreműködik a mérgező bomlástermékek mielőbbi eltávolításában.

A fényezetlen, barna rizst fogyasztók körében ritkábban fordulnak elő emésztési zavarok, bélrendszeri megbetegedések. Magas lignántartalmának köszönhetően a hántolatlan, barna rizst fogyasztók körében elenyészőbb arányban következhet be csontritkulás is.

604
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

192
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]