8 leggyakoribb téma

Karalábés pirog

600
HOZZÁSZÓLÁS:
Karalábés pirog

Cook Time: 1 hour, 30 minutes

Serving Size: 1

Fat per serving: 48 g

Carbs per serving: 79

Protein per serving: 35 g

Karalábés pirog

Karalábés pirog

Ingredients

  • 6 személyre
  • A tésztához:
  • 500 g búzaliszt
  • 1 csomag élesztő (42 g)
  • 1/8 l langyos víz
  • 1/8 l olaj
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez
  • 1 kg karalábé
  • 150 g lágy juhsajt
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 2 csomó metélőhagyma
  • 150 g reszelt ementáli sajt vagy juhtúró
  • 3 evőkanál 20% zsírtartalmú tejföl
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál szezámmag
  • só; 1 csipetnyi cayenne-i bors
  • reszelt szerecsendió
  • liszt a kinyújtáshoz
  • 1 evőkanál tejszív

Instructions

  1. A tésztához a lisztet tálba öntjük, és a közepébe mélyedést formálunk. Az élesztőt szétmorzsoljuk, a vájatba tesszük, 2 evőkanál langyos vízzel és a széléről egy kis liszttel elkeverjük. Ezt a nyers tésztát lefedve, meleg helyen 15 percig kelni hagyjuk.
  2. A maradék langyos vizet, az olajat, a tojássárgáját és sót hozzákeverjük. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz. Szobahőmérsékleten lefedve hagyjuk tovább kelni, amíg a térfogata meg nem kétszereződik.
  3. Eközben a töltelékhez meghámozzuk és lereszeljük a karalábét. Az ementáli sajtot finomra morzsoljuk. A petrezselymet és a metélőhagymát megmossuk, majd apróra vágjuk.
  4. Mindezeket a hozzávalókat összekeverjük a sajttal, a 20% zsírtartalmú tejföllel, egy tojással és a szezámmaggal, majd sóval, cayenne-i borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
  5. A sodródeszkát belisztezzük. A tésztát újra átgyúrjuk és 6 részre osztjuk. Mindegyikből kerek vékony lapot nyújtunk ki. további 15 percig kelesztjük.
  6. A második tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel, majd félretesszük a pirogok megkenéséhez.
  7. Mindegyik tésztalapot félig megkenjük a karalábé töltelékkel. A szélén mintegy 1 cm széles sávot szabadon hagyunk, amit megkenünk tojásfehérjével. A tésztalapokat félbehajtjuk, és a pirogokat fogvájóval többször megszurkáljuk.
  8. Két sütőlemez kizsírozunk, ráhelyezzük a pirogokat, peremüket jól összenyomkodjuk, majd az egészet megkenjük a félretett tojássárgás-tejszínes keverékkel.
  9. Az első sütőlemeznyi pirogot a hideg sütő középső rácsára toljuk, és 200 °C-on (légkeveréses sütő esetén 180 °C, 3-as gázfokozat) hozzávetőleg 50 percig sütjük. A másik adag sütési ideje 40 perc.
http://eletmodvaltas.veganostra.hu/karalabes-pirog/
600
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

192
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]