8 leggyakoribb téma

Ismerje meg a torma jótékony hatásait

592
HOZZÁSZÓLÁS:
megfazas-natha-influenza-09

Meghűléses panaszok ellen a torma természetes megoldást jelenthet

A torma (Armoracia rusticana) nem kellően ismert növény – még a konyhában sem!

Pedig jótékony hatással lehet egészségünkre is!

  • Kellemes fűszer, amit sajnos alig használ a konyhaművészet. Ajánlatos lenne például a nyers salátákhoz (pl.: sárgarépa-salátához) keverni.
  • A reszelt torma – tartósan és kis mennyiségben adagolva – gyógyíthatja a makacs köhögést és rekedtséget, és segíthet megelőzni a meghűléses megbetegedéseket.
  • Amennyiben a hagymaborogatások hatástalanok, célszerű tormát alkalmazni a fájdalom bőr általi elvezetésére. A hideg pépes tormaborogatások a hagymánál és a mustárnál sokkal erősebb helyi vérbőséget idéznek elő.
  • Heves fejfájásoknál, a tapasztalatok szerint, kitűnő eredménnyel járhatnak a tarkóra helyezett pépes borogatások.
  • Az üszkös sebek gyógyításához igen eredményes tinktúrát nyerhetünk belőle. Nemcsak a tünetek azonnali enyhülését eredményezi, hanem elősegíti és gyorsítja is a gyógyulást.
  • Vérnyomáscsökkentő és regeneráló hatásánál fogva a torma – a fokhagymával együtt – az időskor visszérbetegségeinek kitűnő gyógyszere is lehet!

A tormatinktúra készítésének módja

Egy friss tormagyökeret megreszelünk, alkoholt teszünk hozzá, egy ideig pácoljuk, majd átpréseljük.

Az így nyert , pontosabban tinktúra kitűnő hatással van az üszkös sebek gyógyulására. A fájdalmak rövidesen megszűnnek. A tinktúra alkalmazása a friss sebekre – némileg fájdalmas, de nagyon hatékony.

Tormaszirup készítése

A torma, melynek legfontosabb hatása a nyálkahártyák izgatása, jó szolgálatokat tesz a bőséges váladékképződéssel járó krónikus hörghurut és általában minden légúti megbetegedés esetén.

Szirupja a következőképpen készül:

  • Reszeljük meg a tormagyökeret, tegyünk hozzá finomítatlan nádcukrot vagy mézet, az egészet jól dolgozzuk össze, majd préseljük át: így kapjuk a nyers szirupot.
  • A maradékot kevés cukros vízben főzzük meg, még egyszer préseljük át, és az így nyert folyadékot adjuk hozzá a nyers sziruphoz.
592
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

188
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]