8 leggyakoribb téma

Hajdinafasírt kelbimbóval

610
HOZZÁSZÓLÁS:
Hajdinafasírt kelbimbóval

Prep Time: 1 hour

Total Time: 1 hour

Fat per serving: 23 g

Carbs per serving: 50

Protein per serving: 16 g

Hajdinafasírt kelbimbóval

Hajdinafasírt kelbimbóval

Ingredients

  • 4 személyre
  • A fasírthoz:
  • 200 g hajdinadara
  • 400 ml zöldségleves
  • 200 g sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 g zsírdús szójaliszt
  • 1 tojás
  • 50 g sovány joghurt
  • 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
  • cayenne-i bors
  • reszelt szerecsendió
  • olaj a sütéshez
  • A zöldséghez:
  • 500 g kelbimbó
  • 2 póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/8 l zöldségleves
  • 2 evőkanál citromlé
  • 100 g tejszín
  • cayenne-i bors

Instructions

  1. A fasírthoz a zöldséglevesben a hajdinadarát felforraljuk, majd fedő alatt, kis hőfokon 3 percig főzzük. Az edényt levesszük a tűzhelyről, és 1 óra hosszat duzzadni és egyben hűlni hagyjuk a kását.
  2. A Sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és finomra reszeljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Mindezeket és a szójalisztet, a joghurtot, a tojást, a római köményt, a sót, egy-egy bő csipet cayenne-i borsot és szerecsendiót alaposan összedolgozzuk a kásával, amíg fasírt állagú nem lesz.
  3. nedves kézzel 12 fasírtot formálunk, és több adagban a megforrósított olajban közepes, majd alacsony hőfokon 10 percig sütünk. Ha az alsó felük már könnyen elválik a serpenyő aljától, megfordítjuk és további 6-8 percig sütjük őket. A kisütött fasírtokat sütőben 50 °C-on (1/2 es gázfokozat) melegen tartjuk.
  4. A kelbimbót és a pórét megtisztítjuk és megmossuk. A póréhagymákat húsos zöldjükkel együtt kb. Ujjnyi vastagságú karikára vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
  5. Az olajat egyben megforrósítjuk. A kelbimbót és a pórét közepes hőfokon és állandóan kevergetve hirtelen megpirítjuk benne. Hozzáöntjük a zöldséglevest és a citromlevet, felforraljuk, majd fedő alatt, kis, illetve közepes hőfokon 10 percig főzzük. Belekeverjük a teejszínt, és megforrósítjuk a zöldséget. Sóval, cayenne-i borssal ízesítjük, és petrezselyemmel meghintjük, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk a fasírthoz.
http://eletmodvaltas.veganostra.hu/hajdinafasirt-kelbimboval/
610
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

192
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]