8 leggyakoribb téma

Ezért figyeljen Ön is a környezetére és a megfelelő hulladékkezelésre!

776
HOZZÁSZÓLÁS:

Az utóbbi idők nagyléptékű gazdasági fejlődésének hatására bekövetkező természeti változások irányították a figyelmet a környezet védelmének fontosságára. Az emberiség egyre inkább kihasználja a a természetben fellelhető erőforrásokat, melyek azonban csak korlátozottan állnak rendelkezésére.

Emberi felelőtlenség

Az emberi szükségletek kielégítése során folyamatosan szennyeződik a környezet, mely egyre  nagyobb problémákat okoz világszerte. A mindennapjainkban használt dolgok, eszközök nagy része környezetszennyező, és hulladékként végzi valamelyik szeméttelepen.

Ráadásul az emberek magatartása is sok kívánnivalót hagy maga után, hiszen a felelőtlen szemetelés, a mértéktelen dohányzás, valamint a hulladékkezelés hanyagsága jelentős mértékben rontja az életminőségünket és komolyan veszélyezteti környezetünk egészét is.

A környezetvédelem fontossága

Ha megóvjuk a természetet akkor azzal nem csupán a környezetünket teszünk jót, hanem saját életfeltételeinket is nagymértékben javítjuk általa.

A környezetvédelem módszerei között megkülönböztethetünk aktív és passzív védekezést is.

Az aktív védekezés alatt azt értjük, hogy csökkentik vagy akár teljesen meg is akadályozzák a környezetszennyező anyagok kibocsátását. Ez többek között a technológiai folyamatok helyes megválasztását, környezetbarát alapanyagok felhasználását, valamint a gyártási folyamatokba épített szűrőrendszerekkel kivitelezhető.

Ezzel szemben a passzív védekezés során a kibocsátott szennyező anyagok mennyisége nem lépheti túl a megengedett koncentrációt.

Felelős hulladékkezelés

A hulladék olyan anyag, mely a keletkezésének helyén nem használható fel, és feleslegessé vált, így annak kezeléséről feltétlenül gondoskodni kell. Az emberiség mindennapos élete során különböző minőségű, mennyiségű és veszélyességű hulladék keletkezik.

A hulladékok halmazállapotuk és fajtájuk szerint csoportosíthatók. Halmazállapotuk szerint lehetnek szilárd, iszapszerű és gáznemű anyagok.

Fajtájuk szerint pedig megkülönböztetünk termelési, települési, valamint különleges kezelést igénylő (veszélyes) hulladékot.

A felelős hulladékkezelés nem pusztán az életminőséget és az egészséget javítja, hanem biztonsági és gazdasági szükségszerűség is.

Biztonsági szempont alatt azt értjük, hogy a nem kezelt hulladék veszélyezteti az egészséges környezetet, a közlekedést, valamint a munkavégzés folyamatát is.

Gazdasági szempontból pedig azért szükséges a hulladékkezelés, mert a hulladék jelentős része újrahasznosítható.

776
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

9508
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]