8 leggyakoribb téma

Tej = élet, erő egészség. Vagy mégsem? Tudja meg most!

799
HOZZÁSZÓLÁS:

A tej nem is  tekinthető igazán italnak, sokkal inkább ételnek, mert rendkívül összetett és nagy fehérjetartalmú táplálék. A szomtejjúság oltására semmiképpen sem alkalmas. A tehéntejet a borjú számára teremtette a természet. A borjú, mint ahogy az köztudott, nagyon rövid idő alatt hihetetlenül megerősödik.

Fejlett a csontozata, születése után néhány órával feláll. Az emberi csecsemőnek több mint egy esztendőre van szüksége ahhoz, hogy felegyenesedjen és elinduljon.

Az ember nem tudja a tejet megemészteni?

A csecsemőnek ebben a korban az agya fejlődik jobban. A borjúnál pedig a mozgásszervek, az izomzat, és a csontok játsszák a főszerepet. Ehhez nagyon nagy mennyiségű fehérje szükséges a számára, az úgynevezett kazein, ami a tehéntejben található. A borjú gyomrában van egy speciális sav, amely képes ezt lebontani, és saját egyedi fehérjéjévé felépíteni.

Ezzel szemben, ha a csecsemő tehéntejet iszik, az a gyomrában nagy rögökben kicsapódva áll meg. A felnőtteknél is éppen így van. A gyomorban a tej körülbelül 2-3 centiméter átmérőjű rögökben csapódik ki, megemésztése meglehetősen nehézkes. Azonkívül ez a fehérje nagyon erős, nehéz lebontani, és még nehezebb beépíteni. 

Tej és az allergia

Valamennyi allergiának oka lehet- a többi között -, hogy tejtermékeket is fogyasztunk. A szervezet az allergiával, mint csengettyűszóval, figyelmeztet bennünket: Állj meg! Csukd be az ajtót! Elég volt! Nem bírom tovább! Ki akarom magam pihenni! 

Ha valaki nem érti meg e jelet, és továbbra is fogyasztja ezeket a termékeket, akkor a betegség egyre rosszabbá válik.

Az elméletet az is bizonyítja, hogy az állatvilágban sem létezik olyan, hogy például egy felnőtt kecske vagy ló odamegy egy másik állathoz – ami fajban ráadásul teljesen idegen tőle -, és annak a tejét kéri. Az állatoknak erre nincs szükségük.

A természetünktől eltérő termékeket nem tudjuk rendesen feldolgozni, és meg is van a hátulütőjük. 

Egyes elméletek szerint a gyakori mandulagyulladásnak is oka a sok tejtermék fogyasztása. A mandula fontos szervünk, ha beteg, nem azt kell kivennünk, hanem a betegség kiváltó okát szüntessük meg.

Ezért érdemes lehet kipróbálni, hogy egy időre lecsökkentjük vagy beszüntetjük a tej és tejtermékek fogyasztását, s megfigyeljük, hogy történik e változás az álláspontunkban. 

A tej felelős a csontritkulásért?

A legújabb amerikai kutatások szerint az idősebb nőknél előforduló csontritkulás is a fokozott tejfogyasztásra vezethető vissza. A tejben lévő testidegen, nagyon nehezen feldolgozható fehérje a vért savassá teszi, ami káros a szervezetre, s úgy védekezünk ellene, hogy szervezetünk saját magából, bázikus kémhatású meszet old ki, amivel közömbösíti a vér savtartalmát. Ezt a meszet pedig a csontokból és a fogakból oldja ki

Tehát érdekes módon, annak ellenére, hogy egy bizonyos kalciumtartalom van a tejben, ettől nemhogy erősödne a csontunk, hanem ellenkezőleg, gyengül. 

Mivel erősítsük akkor hát a csontunkat?

Gabonafélékkel és hüvelyesekkel, ugyanis nagyon sok bennük a foszfor, illetve a kalcium.

Fogyaszthatunk még leveles zöldségeket amelyeket szintén nagyon ízletesen, változatosan elkészíthetünk.

Természetesen a legjobb a tejtermék-fogyasztást egyénenként megfontolni, hiszen a szervezet reakciója – mint a fehérjék esetében mindig- itt is teljesen egyéni.

799
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

9508

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]