8 leggyakoribb téma

A környezet védelme otthonainkban kezdődik!

801
HOZZÁSZÓLÁS:

Otthonainkban alapvető, hogy megteremtsük az ideális, egészséges környezetet! A mérgező ás káros anyagoktól mielőbb szabaduljunk meg, mindezek ugyanis nem csak a környezetre, az egészségünkre is ártalmasak lehetnek!

Ne használjunk mérgeket! Növényvédelem céljából, a vegyszerek helyett inkább tegyünk egy kísérletet a biokertészettel Ha ez nem válik be, még mindig jobban járunk egy-két kukac elviselésével, mintha káros anyagokkal mérgeznénk szervezetünket.

Olvassuk el a használati utasítást! Ha elkerülhetetlenül használnunk kell valamilyen mérgező anyagot, gondosan olvassuk el a csomagoláson található figyelmeztetéseket, és tartsuk be a biztonsági előírásokat. Ha az előírás úgy szól, hogy használjunk kesztyűt, védőszemüveget, maszkot vagy védőruhát, jobb, ha a munkát inkább szakemberre bízzuk.

Barkácsolók figyelmébe! A ház körüli munkáknál használt anyagok, például festékek esetén pontosan tájékozódjunk arról, mennyire mérgezőek. Kerüljük az olyan rákkeltőnek tartott anyagokat, mint a benzol, a szén-tetraklorid, a triklór-etilén és a dioxán.

Az azbesztet bízzuk szakemberre! A régebben épült házak szigetelésére sokszor azbesztet használtak. Ma már tudjuk, hogy ez az anyag erősen rákkeltő hatású, a mellkasban és az emésztőszervekben okozhat rákos megbetegedést. Mielőtt ez kiderült volna, jó hőszigetelő hatása miatt gyakran használták. A szigetelések eltávolítását csak szakember végezheti, mert a belégzéssel a szervezetbe jutó apró részecskék daganatot okozhatnak.

Bánjunk óvatosan a folyékony üzemanyaggal! Ha a fűnyíró vagy más, motorbenzinnel működő gép tartályába üzemanyagot töltünk, mindig viseljünk gumikesztyűt és maszkot. A motorbenzin benzolt tartalmaz, amiről tudjuk, hogy leukémiát okozhat. Ha nem is lélegezzük be, a benzol a bőrön át is bejut a szervezetbe, különösen ha a kezünkön vágás vagy horzsolás van.

801
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
2
  1. Pusztai Adrienn szerint:

    Mennyivel finomabb az otthon a kis kertben termesztett paradicsom, paprika, ami nincs vegyszerekkel kezelve. A vegyszermentes kert mellett odafigyelünk a hulladékok megfelelő kezelésére is, amit lehet újrahasznosítunk. Mi így védjük a környezetünket otthon 🙂 . Tetszik az oldal, több érdekes témában olvastam cikket, csak így tovább!

    • Kelemen Regina szerint:

      Sajnos mi panelban nem igazán tudunk zöldséget termeszteni, de környezettudatosságra neveljük már most a gyerekeinket. Kisfiam még csak 4 éves, de már most tudja, hogy melyik szemetesbe kell kidobni a papírokat és melyikbe a műanyag flakonokat.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

5172

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]