8 leggyakoribb téma

6+1 ok, amiért a bio életmód nyerő választás!

771
HOZZÁSZÓLÁS:

A ‘bio’ kifejezést törvény határozza meg, és minden bioélelmiszert, termelési és feldolgozási módot egy sor szigorú szabály köt. A termelők, gyártók és feldolgozók évente díjat fizetnek, hogy bio besorolást kapjanak, és kötelesek részletes feljegyzéseket készíteni, hogy az áru sorsa a gazdaságtól vagy ültetvénytől az asztalunkig nyomon követhető legyen.

6+1 ok a ‘bio’ mellett >>>

1. Támogatja az egészségét

Egy gyermek például átlagosan a felnőttekhez képest négyszer inkább ki van téve az élelmiszerekben előforduló permetezőszernek. Az ételekben található káros maradványanyagok bevitele hatást gyakorol szervezetünkre.
A biotermelők és feldolgozók nem használnak szennyező vegyi anyagokat és nitrogénátmosást.

2. A biotermelés óvja és javítja is a termőföldet

A biotermelők a termőföldet legfontosabb forrásuknak tekintik. Ahelyett, hogy műtrágyára hagyatkoznának, komposztált trágyával, talajvédő gazdálkodással és különböző terményrotációkkal javítják a termőföld minőségét.

3. A szigorú szabályok biztosítják a minőséget

A biohitelesítő szabványok a fogyasztóknak biztosítékul szolgálnak arra, hogy az ételüket és termékeiket szigorúan betartandó szabályok szerint termelték és kezelték, tiltott eljárások mellőzésével.

4. Megőrzi a biodiverzitást

Az egyik legsürgetőbb környezeti probléma, amellyel az élelmiszerellátásnak szembe kell néznie, a biodiverzitás, vagyis a növény és állatfajok gazdagságának csökkenése. Sok biotermelő tudatában van ennek a problémának, és évtizedek óta gyűjtik és használják az egyes növényi családokhoz tartozó különféle magvakat. A legtöbb hagyományos gazdaságban hibrid zöldség- és gyümölcsféléket termesztenek, melyek uniformizáltak, hogy könnyebb legyen a szállításuk, és jól mutassanak. Vannak társaságok, melyek idényjellegű biotermékek házhoz szállításával foglalkoznak.

5. Fenntartja a vidéki közösségeket

A biogazdálkodás lehet az egyik a kevés út közül, amelyek a jövőt jelenthetik a családi gazdaságoknak és vidéki közösségeknek. Sok biogazdaságot egyéni gazdák birtokolnak és működtetnek, és ezek többsége kisebb, mint 40 hektár.

6. Védi a gazdálkodók egészségét

Ha a fogyasztók számára problémát jelenthet a permetezőszerek használata, ezek a kockázatok jóval nagyobbak lehetnek a mezőgazdasági munkások esetében. A ‘Nemzeti Rákkutató Intézet’ (the ‘National Cancer Institute’) vizsgálata szerint a növényvédő szereknek kitett gazdálkodók hatszor nagyobb eséllyel betegszenek meg a rák egy fajtájában, mint a nem gazdálkodók.

6+1. Természetes, magával ragadó íz

A titok egyszerű! Csak meg kell kóstolnunk egy bioparadicsomot, hogy rájöjjünk, milyen ízetlenné is vált a hagyományosan termesztett változata!

771
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

9502

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]